Kyllingterror sprer seg

26s08-glas-518_jpg_888221bskriver VG når de omtaler at det er funnet glassbiter i kyllingkjøtt fra flere land, og TV2 er enig. Og ordet terror er kanskje nærmere sannheten enn de selv vet. Ikke det at glassbiter i kyllingkjøtt utgjør en terrorhandling. Det minner nok mer om sabotasje. Men det setter søkelyset på at terrorhandlinger kan være mer enn bilbomber og maskingevær. Og det viser hvor lett det kan være å putte uvedkommende stoffer inn i matvarer. Og sykdomsfremkallende stoffer i mat er ikke synlige, slik som glassbitene i kyllingen.

Bioterror er faktisk en reell virkelighet.  Og biologiske agens er noe som lett kan spres med matvarer over landegrenser og skape store forstyrrelser i samfunnet. Brevene med miltbrann-sporer (anthrax) som ble spredt i USA i kjølvannet av angrepene på WTC 11 september 2001, forårsaket store kostnader og forstyrrelser i samfunnet, selv om bare 5 mennesker døde. Også i Norge forårsaket brev med «hvitt pulver» forstyrrelser og kostnader. Og fortsatt dukker det opp brev med hvitt pulver hist og her.

Man kan jo tenke seg hvordan det ville bli hvis en virkelig farlig mikroorganisme ble spredt i stor skala med vanlige matvarer, kanskje med en inkubasjonstid som er så lang at mange ville bli smittet før det ble oppdaget at noe uvanlig var i ferd med å skje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s