Ja til vikinghjelmer i politiet!

Selv med Storberget tilbake er det vel lite håp om en ny hijab-debatt. Men slik politiets organisasjoner oppfører seg under mottoet Tvers gjennom lov til seier, burde det være atskillig rom for en seriøst debatt om rett til å bruke vikinghjelmer for politiet. I hvert fall burde Politiforbundets leder få adgang til et slikt hodeplagg.

En del av oss ville vel også lettere leve med den særlige lex Killengreen hvis hun og hennes rettslige berserker Storberget og Stoltenberg  ble pålagt å bære vikinghjelm ved passende høve. Hodeplagget ville stå til saken: Med makt skal landet styres.

En gang skrev jeg i en skolestil at vikingene var et oppdagerferd. Norsklæreren tok to røde streker over og skrev i margen at de var røvere og banditter. Politiforbundet og dets leder Arne Johannessen oppfører seg slik at de fortjener den betegnelsen. De skal passe på lov og orden. De bryter en masse regler med sine aksjoner. De har en fantastisk pensjonsordning som kunne passe for lenge siden, men ikke i dag. De unnlater å opplyse om den i debatten om sine «harde» økonomiske kår. De skjeller ut dette landets lovlig valgte politiske ledelse. Arne Johannessen kunne for meg bytte ut politiluen med en vikinghjelm. Det ville passe mer til hans og polititjenestemennenes lovløse opptreden og styggord om landets ledere.

Killengreen viser under konflikten at hun ikke fungerer som politidirektør. Hun er helt sidestilt, sier knapt ett ord og lar Johannessen og Politiforbundet ture frem med å sette både lov og skikk og bruk til side.  Det er samme vikingdiplom til Storberget og Stoltenberg, som for en hver pris og mot all vanlig lovgivning vil tviholde på henne.

3 kommentarer om “Ja til vikinghjelmer i politiet!

  1. […] fra Kristin HalvorsenBarnslig eller politisk nødvendig? « Dyade-bloggen på Ja til vikinghjelmer i politiet!Per Petersen på Forstå mer av Pakistan på ti minutterKatarina på Lillebror mener noe […]

  2. Kan jeg få spørre hva som har skjedd med disse kommentarene? Jeg kan ikke lese dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s