Tromsø-drapene og lex Killengreen

Tromsø-drapene kan illustrere hvorfor det er så viktig for Arbeiderpartiet å beholde Killengren som politidirektør. Fra Tromsøs politimester Truls Fyhn kommer skarp kritikk av det psykiatriske helsevesenets og politikernes administrasjon av dette. Det er en kritikk av Regjeringen og av helseminister Teflon-Hansen, som bruker sitt kjente tricks med å oppnevne nok et utvalg han skal «lytte til». Snåsa-Hansen lytter som kjent villig vekk både her og der. Fra politidirektøren kommer det ingenting. Hun er lojal, hun kritiserer ikke, hun sitter på en post der det er mye som kunne sies om det som svikter i landet. Derfor er det viktig å beholde en som kanskje yter sitt viktigste bidrag gjennom det hun ikke gjør og det hun ikke sier. Lex Killengreen, et nokså enestående eksempel på singulærlovgivning tilpasset en bestemt person, blir nå vedtatt (se Innst O nr 55 2008-2009 avgitt 17 mars 2009). Det er prinsippløst, det er forunderlig hvis Killengreen virkelig vil benytte seg av en så spesiell lovgivning mot protester fra dem hun skal styre over, og nokså utrolig, mot klare uttalelser fra NTL.  Godt paradoksalt: Det er Killengreens svakheter som politidirektør som gjør at det er så viktig for makten å beholde henne. «Alle» er mot denne fornyelsen av en «Ap-snill» politidirektør, men altså ikke den makt som ikke vil høre kritikk.

4 kommentarer om “Tromsø-drapene og lex Killengreen

  1. Det er verdt å merke seg at Truls Fyhn er en av 5 politimestre uten åremålstilsettelse. Han kan derfor si akkurat det han mener ut at det får konsekvenser for ham. Han var jo som kjent også uenig i forlengelsen av Killengrens åremål.

    De øvrige politimestre vet nok når det er «smart» å holde kjeft. Det er ikke mange uttalelser derfra som ikke er klarert med Killengren først, ellers ryker nok neste runde av åremålet.

  2. Ja, Killengreen er en usedvanlig politisk lydhør og lojal dame som bidrar til at systemkritikk holdes nede. Den Ap-politiker er dum som ikke anstrenger seg mye for å beholde en slik støttespiller som politidirektør. Av de som bestemmer her, vektlegges lydighet og lagspill langt over dyktighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s