The future is PLASTIC!

Tenk deg at genseren du tar på deg er laget i solcellefibre som kan omsette solens stråler til varme når du trenger det, og til strøm til ipoden når du vil ha det. Dette kan bli mulig hvis det lykkes forskerne å lage solceller i plast som kan omsette en stor nok del av solstrålene til energi. Akkurat nå er rekorden på 32 %. Solceller kan produsere energi uten å øke drivhuseffekten og forurensning. Og de lager strømmen der det er bruk for den. Solcellen i plast er dessuten mye billigere enn de halvledere som brukes idag, typisk silisium. Frederik Krebs, som forsker på solceller i plast på Risø

Rachel Wigfield i samarbeide med Risø DTU har laget denne installasjonen. Om kvelden lyser den med energien fra dagens solstråler.
Rachel Wigfield i samarbeide med Risø DTU har laget denne installasjonen. Om kvelden lyser den med energien fra dagens solstråler.

DTU i Danmark, sier at problemet er at samfunnet i dag vil ha resultater i morgen, og at han ikke kan gi det. Gi ham 10 eller 20 år, så kan genseren bli virkelighet. (Tips: http://www.business.dk)

Enn så lenge kan du nyte synet av denne installationen av britiske Rachel Wigfield, som kombinerer fleksible solceller og LED.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s