Hvor er feministene?

Denne dokumentaren bør du se. 15. januar i år ble skolene i Swat-dalen i Pakistan stengt for jenter. En 11-åring som drømmer om å bli lege, risikerer å få kastet syre i ansiktet dersom hun forsøker å få mer utdannelse.  Unge menn fra USA og europeiske land dør i Afghanistan for å få stoppet Taliban og denne krigføringen mot kvinner. Det er ikke så lett å forstå at venstreradikale feminister i Vesten ligger så lavt.

15 kommentarer om “Hvor er feministene?

 1. Hvorfor det er slik du skriver har jeg en tolkning av som passer dårlig i det offentlige rom. Dette rom er styrt av norsk Statsfeminisme (Talibanfeminisme). Da blir det viktig med blogging som jo mange ganger er et alternativ til ensrettingen i media.

  Uansett er det dypt tragisk og uforståelig utifra hvor glødende Statsfeministenen er når det gjelder mindre viktige saker.

 2. Vestlige feminister hater mest av alt hvite, heteroseksuelle middelklassemenn.

  De er det roten til alt ondt.

  Jo mindre mann, jo mindre hvit og jo mindre hetro du er, jo lengre bort fra ondskapen er du.

  En vestlig, kvinnelig feminist kan få seg til å rase over sexismen i det bestående samfunn, før de setter seg ned og skriver en ode til svart gettorap, som da erklæres progressiv.

  Få ting forherliger vold og sexisme mer enn the boyz from the hoodz poesi.

 3. Finn deg en negerkommunisthomse da!

  Kan jeg få foreslå Sean Penn?

  Han er i allefall en av tre, og så kan han late som han er nummer to.

 4. Hvorfor ikke du, da, Christopher? Jeg syntes den var så subjektiv og ulogisk at jeg ikke synes at det er verd å kommentere en gang – jeg tror at alle ser det.

 5. Forresten, hvis jeg faktisk hadde sett et blogginlegg fra de feministene som «mann med potensiale» beskriver (hvis slike faktisk eksisterer, da) så hadde jeg ikke kommentert den heller. (og det er hans kommentar jeg mener at jeg ikke skjønner poenget med å kommentere).

  Når det gjelder innlegget til Carl Henrik så kan jeg ikke svare på dette fordi jeg ikke vet noe særlig om hvordan feminister i norge er organisert eller hva slags type ideer de er spesielt optatt av og hvordan det påvirker horisonten for hva de er opptatt av. Jeg har inntrykk av at svenske feminister er betydelig mer aktive og organiserte enn norske. Jeg tror kanskje at Dyadebloggen ikke er noe typisk feministnettsted…..

 6. potensmann/katarina: Når jeg etterlyste uenighet, var det med posten til carl henrik, ikke med kommentaren til potensmann. Sistnevnte klarer seg godt på egen hånd 🙂

 7. Katarina kan umulig være oppdatert på svensk feminisme.

  Hva var det hun het hun som uttrykte at aldri kom hun til å føde en hvit, svensk mann.

  Svensk var hun iallefall.

  Så ble hun politianmeldt av noen svenske menn. Men politiet henla saken da paragrafen som skal vokte samfunnet mot diskriminerende kommentarer ikke dekker svenske menn – kunne svensk påtalemyndighet melde.

  Og så var det Ireen von Wachenfeldt fra kvinnegruppa ROKS som uttalte at «Män er djur».

  Toppen av kransekaka er hun derre religionssosiologen som mener at det svenske samfunn styres av en gjeng med menn som utfører sataniske rituale hvor kvinner og barn ofres og drepes.

  Men hun trenger ikke svenskene ta ansvar for; hun er norsk.

 8. Dette er kanskje en litt selvopptatt diskusjon? Hvordan feministbevegelsene i Norden er organisert? Hallo. I deler av Pakistan og Afghanistan kan altså unge jenter bli stygt mishandlet hvis de forsøker å få seg utdannelse. Danskene har soldater i de tøffeste Taliban-områdene og mister stadig unge menn. Får disse soldatene støtte av feministene?

 9. De kan vel svare for seg selv, men jeg antyder at svaret er NEI.

  Med mindre danske feminister er smidd av et annet stoff enn de norsk-svenske.

 10. Her er det noen som er uenige:
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2956321.ece

  Jeg tror kanskje at det spørsmålet her ellers har en tendens til å sortere under kategoriene «menneskerettigheter» eller «u-hjelp» heller enn «feminisme», av en eller annen grunn. men det er kanskje av noe samme grunn som jeg ikke tar poengene til «mann med potensiale» – mitt inntrykk er at det finnes ganske få «mainstream-feminister» som gjør noe særlig ut av seg i Norge – de vi hører mest fra er de mer ekstreme, kanskje fordi de skriker høyere. Og de er vanskelige å argumentere med, for de er mye mindre interesserte i å høre etter.

  I Sverige så tror jeg nok at de faktisk har noen av begge typer, og de gjør alle mer av seg enn her til lands.

 11. Det var interessant å lese Aftenposten-artikkelen. Både kritikere og og forsvarere av feministbevegelsen er stort sett bare opptatt av det som skjer i Norge. Hvis man spurte en feminist i SV om hennes syn på kvinners situasjon i Afganistan/Pakistan ville hun sannsynligvis ro seg unna ved å svare at hovedproblemet er USAs aggressive politikk i området. Dermed slipper man å forholde seg til Talibans terror mot kvinner.

 12. Kvinners situasjon i Norge er dessuten paradisisk i forhold til det som skjer i områder kontrollert av militante muslimer i Afganistan/Pakistan.

 13. Festlig debatt på RedaksjonEN i kveld.

  Karita Bekkimellom kritiserer den politiske venstresiden for å ikke tørre ta tak i den diskriminering som ikke-vestlige kvinner, særlig muslimske kvinner, utsetter for i Norge i dag. En undertrykkelse som er langt grovere enn den de selv bekjempet for 40-50 år siden.

  Kadra var enig. Sylvi Listhaug, FrP, ønsket velkommen etter. Ane Stø fra Kvinnefronten ble stresset av selve tematikken og ville heller snakke om norske menns voldelighet. Mens de to kvinnelige shariaistene ville tolke feminisme på islamsk (islam er kjønnsapartheid, svarte Kadra da.)

  Ingunn Yssen var bare sur på Karita og ville helst bæsje på FrP.

  Maskulinistbevegelsen? Det er vel kun Jørgen Lorentsen det. Han er karakteristisk nok ansatt ved Senter for KVINNE- og kjønnsforskning.

  Det er altså kvinneforskerne i Norge som tar mannen under sine vinger. Han oppfører seg dannet tilbake, og kaller seg feminist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s