Jada, finanskrise – men også mail fra Barack!

Her hjemme tyter finanskrisen ut av alle sprekker – med halvert bilsalg, Arnold Schwarzeneggers bil som går i stå, sentralbanksjefer som sparkes og drastiske rentekutt.

obama08Men fra USA fikk jeg i kveld klokka 1928 en mail fra Barack som får meg til å begynne å tro på hovedsynspunktet i foredraget til medieforskeren Peter Leyden på mediekonferansen NewMediaDays i høst.

Nemlig at det er tre vendepunkter i amerikansk politisk historie:

  • 1932 da Franklin D. Roosevelt tok i bruk radio for å vinne valget,
  • 1960 da John F. Kennedy tok i bruk TV
  • og 2008 da Barack M. Obama tok i bruk internett.

Nå bruker Barack nettet for å få meg til å arrangere «an Economic Recovery House Meeting»  for Obamatilhengere i mitt distrikt om hans løsninger på finanskrisen.  Han håper det skal bli tusener av slike husmøter over hele USA i helgen som kommer.  Og det vil jeg tro det kan bli.  For dette er dyktig massemobilisering med helt nye metoder.

Hvem blir den norske Obama i valgkampen foran Stortingsvalget 14. september?  Stem her – og les om Obamaoppskriften under bretten!

Obama-oppskriften

1)    Vær så spennende og inspirerende at mange av oss får lyst til å støtte deg.
2)    La hvem som helst registrere seg som supporter via ditt nettsted
3)    Gjøre det enkelt for oss å komme i kontakt med andre supportere innenfor en rimelig radius fra der vi bor
4)    Fortell oss hva vi kan gjøre for å støtte saken:
•    Telefonere til andre potensielle supportere
•    Samle inn penger
•    Undertegne støtte-erklæringer
•    Skrive blogginnlegg
•    Delta på husmøter
•    Arrangere husmøter
•    Osv., osv.
5)    Forklare oss enkelt og liketil om hvordan vi kan gå fram for å gjøre dette, bl.a med forslag til temaer for blogginnlegg, husmøter og YouTube-videoer
6)    Følge oss opp med stadige drypp av oppmerksomhet gjennom
•    Mail fra Barack Obama
•    Tips om nyheter knyttet til Obama-bevegelsen
•    Lenker til stadig nye videoer på YouTube
7)    I det hele tatt være en politiker som snakker MED oss over internett (riktignok selvsagt via sin stab) og ikke bare TIL oss på TV.

Hjelp meg med å få folk flest til å forstå løsningene på finanskrisa!

Denne gangen er det husmøter om løsningen på finanskrisen.  Invitasjonen starter slik:

Rolf —

The economic crisis is growing more serious every day, and the time for action has come.

Last week, the House of Representatives passed the American Recovery and Reinvestment Act, which will jumpstart our economy and put more than 3 million people back to work.

I hope to sign the recovery plan into law in the next few weeks. But I need your help to spread the word and build support.

It’s not enough for this bill to simply pass Congress. Americans need to know how it will affect their lives — they need to know that help is on the way and that this administration is investing in economic growth and stability.

Budskapet er at dette er for viktig til å bli overlatt til partipolitikerne.  Og det er her Barack kaller på meg for å hjelpe ham:

You can help restore confidence in our economy by making sure your friends, family, and neighbors understand how the recovery plan will impact your community.

Til helga blir det masser av «Economic Recovery House Meetings» i USA

Det kan jeg gjøre ved å delta på eller være vertskap på et husmøte i mitt område – og ved å sende inn mine spørsmål til YouTube-videoen som Governor Tim Kaine skal lage.  Og denne videoen, med nettopp MINE spørsmål besvart, er det Barack vil at jeg og mine likesinnede skal samles for å se på fra YouTube kommende helg.

Og når jeg søker på ”min” zip code i Seattle, Washington, så er det allerede poppet opp diverse Economic Recovery House Meetings med plass til 12-25 deltakere som jeg kan melde meg på.  Om jeg er rask.  For de har begynt å bli fylt opp.

Eller jeg kan selv arrangere et husmøte.  Og vil jeg det, hjelper Obama meg med alle detaljer om hva som skal til – før, under og etter møtet – for å gjøre det hele vellykket.

Med 5-6 millioner registrerte supportere kan det komme mye ut av slikt.

Hva skjer når Jens, Siv, Erna, Lars og Dagfinn skal bruke Obama-oppskriften?

Gå til www.barackobama.com og registrer deg evt som supporter dersom du vil studere nærmere hvordan Obamafolket nå bruker nettet.  Og regn med å få se mer eller mindre suksessfyllte norske kopier allerede foran Stortingsvalget 14. september 2009!

Men forutsetningen er at vi opplever at det er verdt å gjøre en innsats for kandidaten – og hvem i det norske politiske miljøet er det som kan kalle på en slik entusiasme?  Har du mest tro på Jens eller Jensen?  Erna, Lars eller Dagfinn?

En kommentar om “Jada, finanskrise – men også mail fra Barack!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s