Vi gjorde det 50 timer sammenhengende – vanligvis er det bare to ganger om dagen

Det dreier seg om Acem-meditasjon, ikke noe annet. Og det var deltagerne på Acems 3-ukers fordypningsretrett på Lundsholm i januar som gjorde det.

På 3-ukers retrett i Acem meditasjon inngår fire døgnmeditasjoner med varighet 28 timer, og én to-døgns meditasjon på 50 timer. Fordypningsretrett gir en enestående anledning til å bli kjent med seg selv, og døgnmeditasjonen er helt spesiell. Man sitter selvfølgelig ikke og mediterer hele tida, man sover når det er behov for det, og mange gjør yoga innimellom for å myke opp støle muskler. Men en viktig del er å oppholde seg alene på rommet hele tida, med minst mulig forstyrrelser. Helst uten å slå på lyset eller foreta seg noe som kan forstyrre mer enn nødvendig.

Det sier seg selv at dette ikke er noe for den som nettopp har lært å meditere. Men har du vært på en del retretter av kortere varighet kan du være med. Mer om dette kan du lese her

Men det var ikke bare meditasjon i de tre ukene. Det er også viktig å få frisk luft og mosjon, og i programmet var det også lagt inn turer.

Og nedenfor kan du se bilder fra retretten.

Siste dagen gikk vi rundt innsjøen Mangen
Siste dagen gikk vi rundt innsjøen Mangen
Demonstrasjon av tekno-dans
Demonstrasjon av tekno-dans

 

Og på avslutningen fikk vi en innføring i tekno-dans ved retrettens yngste deltager.

Og det finnes mange muligheter for alle på Acems kursgård Lundsholm, også for de som ikke har lært Acem-meditasjon, men som ønsker å lære.

Lundsholm ligger tre mil fra Arvika i Värmland, ved bredden av innsjøen Mangen. Her er det stille og fredelig, med gode turmuligheter. Om sommeren kan du bade eller padle en tur på sjøen.
Ulvespor i snøen rundt hovedhuset
Ulvespor i snøen rundt hovedhuset

Og kanskje treffer du også Värmlandsulven. En natt på retretten nå i januar hadde den tatt seg en tur over tunet og etterlatt sine spor i snøen.

Men det var også godt å komme hjem igjen. Og på kvelden etter at jeg kom hjem laget jeg lørdagspizza. Og hvordan jeg gjorde det kan du lese nedenfor.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s