Alien vs Vikings – det måtte skje …

Det begynte godt. Den britiske regissøren Ridley Scott kom over et støvete manus i kjelleren hos Twentieth Century Fox om noen Gremlin-figurer som spiste seg gjennom et bombefly. Han fikk forfatterne til å gjøre noen endringer, kontaktet den tyske goth-kunstneren H.R. Giger og resten er filmhistorie.

Så langt er det laget fire Alien-filmer om den hensynsløse Xenomorfen. Deretter kom det to virkelig katastrofale la-oss-smelle-sammen-to-slemme-rommonstre-filmer i serien Alien vs Predator.

Her hjemme har flere tatt til orde for at det bør lages flere vikingfilmer. Vi bør bruke denne eksotiske og blodfulle deler av vår kulturarv til å lage filmer selv Frp kan være stolte av – og øke oddsene for å få Hollywood-remakes med kjente og kjære stjerneskuespillere (Scientologer eller Buddhister, spiller ingen rolle).

Men, som alltid, er det rift om gode ideer, og før eller siden måtte den komme, filmen Outlander, som er satt til Norge anno 709.

Plotet? En kjekk ung mann fra en annen planet forsøker å få en gjeng skjeggete, pelskledde gærninger til å forstå at en Alien/Xenomorf har kommet til bygda for å ødelegge både mjøddispenseren og møyene deres. For godt.

Alien vs Vikings …

For å understreke intertekstualiteten ytterligere, har både Ron Perlman (spilte i Alien 4) og John Hurt (han som får monsteret ut av magen i ener’n) fått roller i filmen.

Filmen er ikke satt opp for kinopremiere i Norge ennå, og får stusselige 27% på Rotten Tomatoes.

Her er noen kritikersitater:

In its second half, Outlander falls apart completely, becoming nothing but a violent, mindless monster movie along the lines of Alien vs. Predator (Mick LaSalle, San Francisco Chronicle).

An enjoyably goofy hybrid of extraterrestrial sci-fi and Iron Age action. (Steven Rea, Philadelphia Inquirer)

En kommentar om “Alien vs Vikings – det måtte skje …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s