USA går i oppløsning

p1-ao116_ruspro_ns_20081228191715Hva har president George W. Bush utrettet? USA kommer til å gå i oppløsning innen to år. Økonomisk og demografisk utvikling driver landet inn i en politisk og sosial krise. De rike statene kommer til å trekke seg ut av unionen, som brytes opp etter etniske grenser. Det kan bli borgerkrig. California kommer til å utgjøre kjernen i Republikken California, som kommer under kinesisk innflytelse. Republikken Texas med omkringliggende stater slår seg sammen med Mexico. Washington, D.C. og  New York blir del av «Atlantic America»og slutter seg trolig til EU. Canada tar de nordlige statene, Hawaii blir et protektorat under Kina eller Japan, og Alaska går tilbake til Russland.

Dette er seriøst. Mannen bak denne analysen blir nå daglig intervjuet i russiske medier. Professor Igor Panarin, (50) er ingen hvemsomhelst. Tidligere KGB-analytiker, nå leder han det russiske utenriksdepartementets akademi for utdanning av diplomater. Han foreleser i Kreml, gir ut bøker og blir stadig brukt av mediene som ekspert på forholdet mellom Russland og USA.

-Amerikanerne venter at Barack Obama skal utføre et mirakel, sier han. -Vent til våren. Da kommer de til å oppdage at mirakler ikke fins.

En russisk tv-journalist kommenterer: -De anti-amerikanske strømningene er mye sterkere i Russland enn de var i Sovjetunionen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s