Flere kastraksjonsfantasier

1224057693304_748Da er det klart for to nye episoder av NRK Dramas utmerkede serie Berlinerpoplene, bygget over Anne B. Ragdes bøker. De seks første trykket vi til våre bryst i fjor. To av de maskuline urkreftene i norsk teater, Espen Skjønberg og Bjørn Sundquist, er pent plassert i roller som usedvanlig bortkomne og livsudugelige mannfolk. Sundquist spiller attpå til en begravelsesagent med seksualangst. Berlinerpoplene er en framifrå studie i tafatte menn. Kvinnene rykker inn for å rødde opp i møkka etter dem og deres liv. Dette er Anne B. Ragdes kastraksjonsfantasier filmatisert og tiljublet av det norske folk. Det er slike menn vi føler oss trygge sammen med. Anne B. Ragde tjente 15 mill kr på kastrerte menn i fjor. Hadde en mannlig forfatter servert slike kvinneportrett, ville han blitt kjeppjaget. Mulig filmen om Max Manus, best besøkt i jula, treffer en protest.

2 kommentarer om “Flere kastraksjonsfantasier

  1. Mulig du ser slik på det, men det å påstå at Ragde med denne serien kastrasjonsmassakerer en hel nasjons menn er vel en smule søkt? Ja, dersom du ikke føler deg ballelaus selv da… ;o) …som et resultat av Berlinerpoplene?
    Jeg synes Ragde her har portrettert den norske grunnsjela i distriktene. Enten du innser og godtar det eller ei, sønner satte nye barn på sine mødre, menn aksepterte utlån av sine kvinner, personer vokste opp med noe mindre sosiale antenner enn normen i dag. Dels grunnet innavl, og dels grunnet «heimfødinger» eller de vi ville kalt eremitt-tilværelsens familier.

    Gleder meg faktisk hemningsløst til nye runder med Erlend og Krumme, Torunn og begravelser hvor dyd og skikkelighet er alfa/omega.

  2. Jeg har aldri sett noen av filmatiseringene av Ragdes bøker, ikke har jeg lest noe særlig av henne heller. Det er ikke noe der som interesserer meg så langt. At folket ønsker kastraksjonsserier har jeg igrunn aldri hatt inntrykk av. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s