Hyllest til et kålhode

6a00d8341c562c53ef0105369711b0970b-800wiSure oppstøt av julematen? Her er hyllest til et skjellsord som er en undervurdert godbit: kålhodet. I Radioteatret bruker vi det når vi skal stikke kniv i folk. Svusj-lyden høres passe moderisk ut. Men kålhodet er faktisk noe av det beste du ikke spiser. Stint av verdifulle næringssstoffer, blant annet sånne som stimulerer produksjonen av enzymer som nedkjemper de frie radikalerne og … mot kreft og sånt. Kålen kan bli overraskende lekker på tallerkenen. Her finner du måter å gjøre det på. Enkel oppskrift under bretten:

1 middelst stort kålhode, 1 ss olje, 1/2 ts karri, 1 cm vann i gryta, 4 poteter, 1 kopp frosne grønne erter.

Finsnitt kålen i smale og korte strimler, varm oljen i gryte på middels varme, tilsett karri, la surre i ca 1/2 minutt. Rør i kålen, tilsett vann, la surre på svak varme i 5-10 minutter. Tilsett erter og poteter i oppskårne terninger .

Kokes til passe mørt. Smak til med salt, litt timian, karve og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s