Skal det være en slave til jul?

Greit å ta med seg inn i julestemningen: På Haiti kan du få kjøpt en slave for $5o. Det har aldri vært så mange slaver på kloden som det er nå, og FN gjør lite for å holde medlemslandene ansvarlige. På et bordell i Bukarest ble reporteren i Foreign Policy tilbudt mentalt tilbakestående suicidal jente mot en bruktbil. Men for hver kvinne eller hvert barn holdt som slaver for kommersiell sex, er det minst 15 menn, kvinner og barn holdt i andre former for slaveri.

I Afrika skjer fortsatt det som de gamle nordmenn drev med: ta slaver i krig. I Asia, Europa og Sør- og Nord-Amerika er to millioner mennesker tvunget inn i prostitusjon eller annen form for slaverarbeid.  I Sør Asia, som har flest slaver, er det ti millioner som ikke kommer seg fri fra sine eiere, før de har betalt sin gjeld – som regel en juridisk finurlighet flere generasjoner gammel. Problemet er større en vi fatter:

Few in the developed world have a grasp of the enormity of modern-day slavery. Fewer still are doing anything to combat it.

Dette barnet i krybben som ble sendt oss – det gjenstår en del arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s