Hadde Hitler en eller to?, og hva forklarer evt. det om ondskap?

Dyadebloggen bragte videre for noen dager siden nyheten om at Hitler visstnok bare hadde en testikkel. Det er ment som en forklaring på Hitlers ondskap. I dag skriver Ron Rosenbaum i Slate innsiktsfullt om manges hang til å ville forklare nasismens ondskap som en seksuell perversjon:

Somebody make it stop. This incessant fixation on Hitler’s sexuality, on his alleged perversity. I think it’s fair to say that the very apex of cultural stupidity in our era is the compulsive conjunction of Hitler and sex. He was a «predatory» homosexual. He engaged in excretory practices with his underage half-niece. And, one of the most enduring, a myth I thought I had refuted once and for all but that now rears its head again: Hitler had only one testicle.

Isn’t it obvious by now what this is about? Our need to prove that Hitler was not «normal,» thus not like us, normal human nature thereby exculpated from producing a Hitler. It fills a need to reassure ourselves there is no Hitler potential in human potential. We’re off the hook.

3 kommentarer om “Hadde Hitler en eller to?, og hva forklarer evt. det om ondskap?

  1. Jeg mener, i motsetning til Ron Rosenbaum, ikke at vi prøver å stemple Hitler som en unormal person, men at vi faktisk prøver å forstå selve personen og hva som kan ha drevet han til å gjøre (eller rettere sagt, «administrere») de grusomhetene vi kan lese om i historiebøkene i dag.

    Om denne uttalelsen faktisk er autentisk og skrevet/sagt av legen som behandlet Hitler, kan man faktisk forstå Hitler bedre. Det første han sier til legen er «Will I be able to have children?». Hvis svaret han fikk var nei kan dette forklare mye bak personen Hitler, mener jeg.

    Det kan forklare hans anti-semittisme; iom. at nasjonalisten Hitler ville følt det som et nederlag at han personlig ikke kunne videreføre «den ariske rase» og at han derfor måtte konsentrere seg om å viderebringe den på andre måter (…som å være reichskansler). Det kan forklare hans usikkerhet og nervøsitet rundt kvinner; han var redd han ikke var god nok (han og Eva Braun var lenge sammen i hemmelighet og etter at det ble offentlig sov de fortsatt på hvert sitt soverom).

  2. Hvorfor søker vi forklaringer på det uforklarlige – også når forklaringene åpenbart ikke stemmer? At en slik forklaring ville gjøre oss i stand til å forstå Hitler bedre, betyr ikke at det dermed er en holdbar forklaring. Mennesker er en art som søker og er i stand til å se mønstre overalt – også når de ikke er der. Spør enhver som spår i kaffegrut eller tror på astrologi – som også forklarer det uforklarlige. Med Hitler har dessuten forklaringen den fortreffelige egenskap at den gjør Hitler, og dermed ondskapen, til noe som skyldes en egenskap vi selv ikke har. Alle menn – pass på skrittene deres (om dere ikke allerede gjør det!).

  3. min mening er: han ble sånn fordi han ble banket av faren sin, og moren ignorerte det. Han måtte lære pg leve livet ved og bli oppdratt sånn som alle andre, men han ble ikke oppdradd på en vanelig måte. Grunnen til at han vr usikker var nokk fordi han ikke hadde et sunnt forhold til moren sin ( han kunne ikke stole på henne) Når faren banket han samtidig som han ble måbbet på skolen fordi faren var halvt jøde, fikk han ideen av at han måte utrydde jødene. han måtte redde moren fra faren, som da ble tyskland. Han måtte redde tyskland fra jødene (moren fra faren) jeg har siikkert ikke rett men har lest vedig mye om det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s