Twitter?

Akkurat idet du syns du hadde tatt igjen teknologien ved å knuse hodet mot bloggosfæren, dukker det opp noe nytt: Mikroblogging. Twitter er stedet. Og hva i all verden skal vi med en ustoppelig strøm av mer eller mindre velformulerte one-liners?

Rushbloggs Karsten Meinich viser hvordan filmbransjen har begynt å bruke Twitter til å få kontakt med publikum:

Ved første øyekast ser det simpelt og unyttig ut: Du har 140 tegn på å skrive en beskjed som du sender ut i offentligheten (omtrent som en statusoppdatering på Facebook – bortsett fra at den er det bare dine kontakter som får lese). På Twitter går det ut til verden, og alle de over 3 millioner brukernes offentlige beskjeder er søkbare

Bloggposten er en god case-study for å forstå fenomenet.


5 kommentarer om “Twitter?

 1. Litt sann på siden.. Men jeg har skaffet meg Poppel,gleder meg til å lese den, men er det trygt etter en heavy eksamen? 😉

 2. Hvis du er ute etter lettbent lesning, bør du kanskje velge noe annet. Var noen turer i kjelleren da jeg skrev den boka.

  Men uansett: Gud velsigner en glad kjøper.

 3. Vet ikke hva jeg er ute etter jeg..Hehe.. Startet såvidt på den igår, ble litt oppslukt, så jeg må nok fortsette.. Issj, turer i kjelleren?

  Kan dessverre ikke skryte på meg at jeg har kjøpt den, men liker jeg denne, kjøper jeg kanskje en annen du har skrevet 😉

 4. Litt tilbake til mikroblogging: Et poeng til er at det viser seg å være en fantastisk måte å spre informasjon raskt på. Hvis noen lanserer ett produkt mange liker, kan det nå langt flere når det spres via mikrobloggings portaler som Twitter.

  Enda ett poeng er at åpne mikrobloggings nettverk er langt kraftigere på sikt. http://laconi.ca/ er ett slikt åpent system. Lag din egen mikroblogg, men den kan sende ut eller hente inn fra andre tilsvarende mikroblogger. Twitter er lukket.

 5. Hei,

  Så ikke denne før nå – men hyggelig å lese at blogginnlegget mitt om Twitter fikk noen lesere fjern og nær. Noen som endte opp med å registrere seg på Twitter? I tilfelle, post en link!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s