Mer enn resveratrol i rødvin

VG skriver i dag at:

«En bitteliten ingrediens i vanlig rødvin kan være det som gjør at du lever lenge og eldes saktere».

Ingrediensen er resveratrol, som er en anti-oksidant som, i alle fall i mus, viser seg å ha en gunstig effekt. Dette er ikke det eneste stoffet man finner i rødvin, og som kan ha virkning på kroppen. Dyadebloggen har tidligere skrevet om noe av det man kan finne, men dette er stoffer som det kanskje ikke er like populært å skrive om for mediene. 

Dyadebloggen har også skrevet om andre virkninger av alkoholinntak.

En kommentar om “Mer enn resveratrol i rødvin

  1. Hvis man er opptatt å få i seg mye resveratrol er nok det mest effektive å spise druer, siden den høyeste konsentrasjonen av stoffet finnes nettopp i skallet på druer. Så unngår man også vinens negative effekter.

    Alkoholindustrien utnytter naturligvis stoffets mulige egenskaper alt de kan for å få oss til å tro at vin er sunt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s