Åndemanere på Blakstad

ghost2Ifølge Dagbladet og VG har Blakstad sykehus leid inn to klarsynte for å skape ro på en avdeling for menn med rusproblemer, etter at noen av beboerne har opplevd ting de ikke kan forklare, særlig nattetid. De klarsynte kommer fra firmaet Next Europe, som blant annet tilbyr rensing av hus for kr 10 000 for en dag. Timeprisen ligger ellers på fra kr 1200,-  for telefonkonsultasjon, til kr 1600,- for mer personlig konsultasjon

At personer med rusproblemer opplever mystiske og uforklarlige ting er kanskje ikke uvanlig. Langvarig rusbruk kan jo gi vrangforestillinger. Men at ledelsen ved et sykehus tror på ånder og spøkelser er litt skremmende. Overtroens tid er tydeligvis ikke forbi, og det er åpenbart et marked for åndemanere og klarsynte, som til og med har fått hjelp i sin markedsføring av TV Norge.

Seksjonsleder Rønning, som er psykolog av profesjon, sier riktignok at:
”- Det var kanskje en noe rask beslutning av oss å kontakte klarsynte, og ikke en prest som jeg har hørt har vært brukt i liknende tilfeller tidligere. Men jeg ser ikke helt den store forskjellen på det heller.”

Ja, ja, det er visst også noen prester som driver med åndemaning, uten at det virker så mye mer betryggende.

Dyadebloggen har forresten tidligere skrevet om forskning som viser at personer som tror på spøkelser ikke tør annet enn å være ærlige. Kanskje det også er et arbeidsmarket for spøkelser, ikke bare for klarsynte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s