Blu-ray er død

Sonys Blu-Ray vant format-slaget over Toshibas HD-DVD, men nå ser det ut som begge vil tape krigen.

Sony gamblet på at folk ville strømme til Blu-Ray når de så hvor dårlig DVDene deres funket på de nye HD-tevene. I tillegg tok de skyhøye lisenspriser for produsenter som skulle legge ut filmene sine på Blu-Ray (derfor finner du så å si ingen «independent»-filmer på Blu-Ray, bare burgerne fra Hollywood).

Men forbrukerne har oppdaget at de gamle DVDene funker utmerket på HD-tevene. I tillegg skjer mer og mer av videotittingen i de tusen hjem via HD-nedlastning.

Resultatet: Blu-Ray sitter igjen med en stusselig 4% markedsandel og kan snart joine Toshibas HD-DVD på teknologihistoriens søppeldynge.

Sony gjorde alt feil: De handlet på den totalitære ryggmargsimpulsen: Kontroll, lisens, høye inngangskonstnader, vi skal ha så mye melk ut av dette som overhode mulig. Dermed skyter de seg selv i foten, ganske enkelt fordi de har glemt at det er brukerne som styrer teknologiutviklingen nå.

Det er det samme som nå gradvis tar livet av Microsoft (og Apple på lengre sikt). Wikipedia er vinnermodellen. Åpenhet, åpenhet, åpenhet.

Dyade 2/08 er i sin helhet viet denne problemstillingen, og vi har lagt ut samtlige artikler på nettet (selvfølgelig).

En kommentar om “Blu-ray er død

  1. For min egen del, så er det nedlastingen som hindrer meg i å kjøpe BlueRay. Jeg digger nye dippedutter, og er ofte tidlig ute med nye teknologiske dingser, men BlueRay har jeg ingen planer om å kjøpe. Hvorfor?

    Orker ikke lenger styret med DVD’er (og CD’er, og papir). Alt dette bør forbli elektronisk, og legges rett på min egen lagringsløsning hjemme. Eller mobilt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s