Mitt naive forhold til asylsøkere og innvandring

En somalsk mann i mental ubalanse stikker ned tre mennesker på åpen gate. Politiet er på plass etter fem minutter. Helsevesenet har skylda.

I Bergen brukes livsfarlige rekkehus til å innkvartere asylsøkere. Og helst skal håpefulle nye landsmenn stoppes allerede i hjemlandet.

Dette oppsummerer den delen av dagens nyhetsbilde som berører asylsøkere og innvandring.

Innvandring fører med seg sosiale problemer, økt kriminalitet, større konfliktflater på en rekke områder av samfunnet, større belastning på helse- og omsorgsapparat, mer skattesnusk, økt omsetning av narkotika, økt pengesmugling, økt menneskesmugling, you name it.

Likevel mener jeg at dette landet er stort nok, rikt nok og tomt nok til å ta i mot svært mange flere nye landsmenn.

Konflikter og problemer? Ja. Og så? Dersom du synes Norges innvandringspolitikk er for liberal, bør du tilbringe en uke på Sahafi Hotell i Mogadishu. Folk lever liv vi ikke har noen som helst forutsetning for å fatte.

8 kommentarer om “Mitt naive forhold til asylsøkere og innvandring

 1. Jeg har alltid lurt på hvorfor folk som elsker multikulti selv foretrekker de hvite vestkantgettoene?

  Hva med å bosette seg i områder der ens barn er den eneste norsktalene i klassen?

 2. PS! Å mene at innvandring medfører mye mer fanskap – og det er vedt det, er ikke naivt, det er kynisk.

 3. Enig med potensmann!
  Spørsmålet er ikke for eller mot innvandring, men hva gjør vi for å løse de problemene det medfører. Hva kan gjøres for at integreringen blir bedre. Jeg bor selv på Grønland/Tøyen og går Grønlandsleiret og Brugata daglig. Det er vanligvis ikke noe problem. Men det er en oppsamling av spesielt somaliere i dette området som åpenlyst omsetter og tygger sin khat og som ellers ser ut som om de har veldig lite å ta seg til.

 4. Det viktigste er at ressursterke mennesker med barn og de rette holdningene, begynner å flytte østover.

  Det vil medføre mye bra, blant annet kan en innvandring av selvbevisste og skoleflinke middeklassebarn hjelpe til at det blir mer kult å gjøre lekser for de brune gettoungene.

 5. Konkrete forslag:

  Opplys befolkningen om kulturforskjeller, både de som flytter hit, og de som bor her. Ikke minst gjelder det kulturforskjeller mellom nordmenn

  Gjør forskjeller til noe som beriker, noe vi vil ha, og ikke noe skremmende

  Lær alle som flytter til Norge å Acem-meditere

  Så en kommentar om at tilsynelatende så får somaliere som flytter til USA jobb nesten med en gang, mens det ikke er tilfelle i Norge. Jeg tror det har mer med Norge å gjøre enn noe annet.

  Sikkert naive forslag, men her kreves helt sikkert opplysning, og ikke naivitet.

 6. Det er et umulig krav å forvente at folk som løser problemene i samfunnet skal ha et forhold til dem.

  Selv ikke SV-politikerne lar barna sine gå på skole i Grønland/Grünerløkka-området.

  Mine tanker om innvandring er på et rent abstrakt nivå. De har ikke noe med virkeligheten å gjøre. Virkeligheten er alt for kompleks, kaotisk og krevende til at jeg våger å bryne meg på den.

 7. «Gjør forskjeller til noe som beriker, noe vi vil ha, og ikke noe skremmende»

  Og hva er det man har prøvd de siste 20-30 årene?

  Etter det jeg kan skjønne, har man prøvd så hardt å forskjønne at man har påført seg hemorider. Nå kommer sårheten sigende.

  Men mens vi i dette landet bejubler etniske og religiøse ulikheter, så oies vi over sosiale. Begge typer forskjeller har fatisk i seg sprengsstoff. Hvem vet, kanskje Oslo ser ut som Belfast i 2030. Men så lenge det ikke ser ut som Mogadishu, var det vel verdt det?

  Min oppfordringen til at de som liker dette prosjektet bør selv, i lag med sine barn, oppsøke det, er seriøst ment.

  Det kom forresten en interessant samfunnsvitenskaplig doktoravhandling i vår. Doktoranten hadde sett på hvordan nordmenn forholdt seg til å få nye landsmenn i nabolaget. Funnene overrasket.

  For mens middeklassen hadde store forhåpninger i utgangspunktet, så snudde deres sympati til antipati da de fikk realitetene inn på livet. Særlig irritert ble de over forskjellsbehandlingene mellom kjønnene. At innvandrerguttene for herje langt friere, mens jentene holdes inne, i hus og hijab.

  Arbeiderklassen, derimot, malte i utgangspunktet mindre med rosa, og ble heller ikke så indignert over dissonansen, når den åpenbarte seg.

  Når heller ikke SVere vil la sine barn ta del i dette flotte prosjektet, så sier noe meg at på et mer ubevisst nivå tror de ikke på det selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s