Det store landeveisrøveriet

Snøen er på vei, bulkefaren øker. I fjor før jul bulket vi for 4,8 millioner kroner dagen. Har det noen gang slått deg hva vi går med på? Kjøre rundt med biler som behandles som mahognymøbler? En liten bulk må rettes ut og bilen lakkeres på nytt. Forsikringspremiene opp, opp, opp. En gang var biler for de få og et durende statussymbol. Nå? Når alle har? Vi kjøper jeans med høl i. Hvorfor kommer ikke bilene småbulket fra fabrikken? Slik at nye bulker kommer i godt selskap? Og når noe er så alvorlig at deler må skiftes – enkelt og greit gjør det selv og spray på ny lakk? Bilindustrien har fått oss til å gå med på det store landeveisrøveriet.

4 kommentarer om “Det store landeveisrøveriet

 1. Skjønnhet er først og fremst konvensjon. Det finnes ufattelig vakre, gamle, rynkede kvinner.

 2. Et helt politisk korrekt standpunkt å anta i debatten som skjønnhet.

  Men virkeligheten er dessverre slik at for hver vakre, gamle, rynkede kvinne du finner, eksisterer det også en stygg, gammel, rynket kvinne.

  Skjønnhet er ikke demokratisk. Det er ikke knyttet til alder.

  De unge mennene i en av nomadestammene i Sahara selger seg selv ved å sminke seg tungt, rulle med øynene, vise tennene, vippe på tærne og synge i timesvis.

  Ved første øyenkast ser det helt vanvittig ut. Informasjonen som mangler: Sunne tenner og klare øyne er et tegn på gode gener.

  Det kulturelle skjønnhetsidealet er annerledes, men ut i fra de rådende kriteriene, er det stadig de vakreste som velges.

 3. Men bilen skal da ikke erobre noen og formere seg. Har man råd til å ha skjønnhetsidealer som koster kr 20 000 for å få fjernet en ørliten bulk….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s