Yoga hundestilling

Alle som har prøvd seg på yoga, vet at dyrenes atferd og utseende blir flittig kopiert i stillingene: Fisken, kobraen, gresshoppen, sommerfuglen, bare for å nevne noen. For å ikke snakk om hundestillingen, eller bedre sagt nedover skrånende hundestilling (Adho Mukha Svanasana): Den hjelper å strekke både hæler og skuldrer, og øker styrken og smidigheten i leggmuskler og i overkroppen. Når yogastillinger virker såpass bra på menneskene, er neste spørsmål om hundene også kan ha glede av dem.
Siste nytt i yogafronten er nemlig ikke hundestilling for mennesker, men derimot yogastillinger for hunder.

I en typisk hundeyogatime driver du rett og slett og gjør yogaen din sammen med din beste venn. Du blir smidigere selv, og samtidig letter du på spenninger og ømme muskler hos Trofast. Utøvelser snakker om psykisk og fysisk harmoni med bikkja.
Slike trender blir selvfølgelig skapt i USA, der det utenkelige er mulig. Brenda Bryan, yogainstruktør i Washington, kan ta æren for oppfinnelsen. Når noe blir trendy i USA, tar det ikke lang tid før nordmenn kaster seg i samme bølgen.

På en side er det jo ikke så rart at noen før eller siden skulle finne på å gi våre firbeinte venner de beste forutsetningene for å klare seg i en stresset hverdag. Til tider er det jammen ikke lett å være hund: Ungene får lov til å henge fritt på pels, hale og ører, pusen klør seg fast og er helt immun mot kjeft, ingen vil gå tur med deg når det er surt og kaldt, og mat, livets eneste lyspunkt, kommer kun når noen gidder å ta ansvar.
Ikke rart at hunden i vårt liv blir anspent både her og der og får behov for valium, massasje og yoga.

Om du skulle lure på om også hunden din er fornøyd med yogatimen, kan du alltid kaste deg i telepatisk kommunikasjon med kjæledyret. Noen kaller det til og med for meditasjon for kjæledyr. Dette har faktisk nådd de norske fjordene denne sommeren, da den amerikanske workshop-lederen Amelia Kinkade kom til Bergen i slutten av juni for å lære nordmenn å kommunisere med dyr. Og ikke bare hunder og katter, vel å merke, det var jo snakk om gullfisk også!

Siden jeg driver daglig med Acem-meditasjon og noe mer sporadisk med yoga lært på Norsk Yoga-skole, og i tillegg alltid vært dyrevenn (dog mer kattemenneske enn hundemenneske), kaster jeg meg over Internett for å se hva som tilbys av kurs i dette landet.

Acems søkemotor gir ingen treff ved søk etter ”hund”, ”katt”, ”dyr”, ”kjæledyr” eller for den saks skyld ”gullfisk”. Her er det ikke så mye hjelp å få. Kurs til mennesker fins i utallige varianter, heldigvis. Både nybegynnere, veteraner og sporadiske meditanter kan fråtse i en kalender som er imponerende for utvalg av arrangementer. De kan gå på kurs og retretter, foredrag og ferie. Men dyr er dessverre forsømt i Acem-meditasjon…

Norsk Yoga-skole er Norges eldste yogaskole og tilbyr kurs for nybegynnere og veteraner, samt pustekurs, kurs for gravide og barselyoga. Sistnevnt er tenkt som en samhandling mellom mor og barn, og det er det nærmeste man kan komme til partnerøvelser med bikkja. Fellesstrekene er mange: Valper og babyer bæsjer overalt, de er masete når de vil ha mat, og kan plutselig finne på å sovne der de befinner seg. Kan det tenkes at Norsk Yoga-skole, i anledningen 40 års jubileum, begynner å kaste blikket mot dyreverden? Vi venter i spenning 😉

(Tips: Freaking News)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s