Norges store ikke-debatt

Michael Tetzschner, leder av Oslo Høyre, mener et EU-medlemsskap vil beskytte Norge mot et militært ekspanderende Russland:

Vi må orientere oss ut fra realistiske forestillinger om hva det russiske lederskapet representerer. Landet har aldri utviklet noe grunnfestet demokrati. Dets ledere er kommet dit de er ved dyp forståelse av maktens realiteter, ikke fordi de har hatt kvikke bemerkninger i TV-overførte folkemøter om eldreomsorgen eller kysset spebarn foran kamera. Man må også innse at tiden etter Sovjets oppløsning påførte russerne et posttraumatisk syndrom som ser ut til å slå ut i økt nasjonalistisk selvbevissthet og revansjisme.

Jeg er usikker på om en tettere EU-integrering vil ha nevneverdig utslag på sikkerhetssituasjonen i nord. Men ved stortingsvalget i ’09 har det gått femten år siden folkeavstemningen der et knapt flertall bestemte at vi fortsatt skal være uten politisk innflytelse på de prosessene som styrer vårt samkvem med Europa. Norges forhold til EU bør være et viktig tema neste høst.

4 kommentarer om “Norges store ikke-debatt

  1. Jeg sier også JA ti EU og JA til at det skal være tema ved neste valg, men tror ikke det blir noe tema og at valgkampen i stedet blir preget av norsk navlebeskuing…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s