Kjøtt og fortvilelse

Cicero – UiOs senter for klimaforskning – melder at Asiatiske markeder er i ferd med å omfavne vestlige matvaner – etter sterkt press fra vestlige land. Det betyr én ting: Mer kjøtt.

Kjøtproduksjon, inkludert avskoging for å rydde beitemark og land til soyabønneproduksjon, utgjer om lag 18 prosent av globale klimagassutslepp: 9 prosent av karbondioksid-utsleppa, 35-40 prosent av metanutsleppa og 65 prosent av lystgassutsleppa.

Det interessante er at svært få av de som arbeider aktivt med klima ser ut til å ta dette alvorlig nok til å legge om matvanene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s