Mobilen settes fri

Androiden som skal sette mobilen fri
Androiden som skal sette mobilen fri

Android er en åpen mobilplattform, basert på fri åpen kildekode (hvem som helst kan gjøre endringer og forbedringer og dele det med andre), utgitt av Google. Det er et operativsystem, med tilhørende basis applikasjoner, som kjører på mobiltelefoner. I dag domineres markedet av lukkede systemer, som Windows Mobile, Apples iPhone eller Symbian. Endelig har kraften i åpen kildekode utvikling nådd mobilen.

Det kan sies mye om Google. Noen er, kanskje begrunnet, engstelig for deres sterke grep på all informasjonen tilgjengelig på Internett, og dermed kanskje et godt grep om informasjon som gjelder deg. Men vi mobilbrukere kan glede oss, når det nå endelig kommer en mobiltelefon basert på en sann åpen plattform.

Hva betyr det for deg?Endelig kan vi bytte ut deler av softwaren som styrer telefonen. Liker du ikke måten selve telefonen integreres med adresseboken din? Bytt det ut. Liker du ikke måten du lager SMS på? Bytt ut SMS applikasjonen. Vil du ha en kraftigere adressebok? Bytt ut. Fri åpen kildekode åpner for store muligheter, Dyadebloggen er drevet av slik software, og er solid som fjell.

Hvem som helst kan forbedre og fornye alle deler ved telefonen, bortsett fra hardware. Dette blir spennende å følge med på, og jeg tror vi som brukere virkelig har noe å se frem til. Dagens telefoner lever ikke opp til kvalitetsnivået man kan forvente i dag. Apple’s iPhone viste oss det, den strakk seg litt lenger. Men snart er makten hos brukeren, og da skal det bli gøy.

Ikke nok med det, Google har nå tatt patent på en løsning som kan gjøre det mulig for Hvermansen å bytte nettleverandør fortløpende. Det betyr at du til enhver tid kan benytte deg av det billigste ringealternativet som finnes akkurat der du er. Endelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s