Betimelig råd til en synkende skute

Det blåser en ydmykhetens vind i pressen, etter at Aftenposten arrangerte seminar om hårsåre journalistkulturer på Litteraturhuset i Oslo.

Dagbladet spør leserne hva de kan gjøre for å snu den nedadgående salgskurven. For Dagbladet vil jo gjerne skrive sånt som leserne liker.

Mulighetene til ironisere over dette er uendelige. Jeg overlater heller til Iskwew å sette opp noen punkter, blant annet:

Fokuser i hvert fall innimellom på de viktige tingene, ikke bare det nære og navlebeskuende. Internasjonal politikk kan godt være interessant, selv om det ikke har med Sarah Palins skjørtelengde og hælhøyde å gjøre.

Det er greit for meg om jeg slipper å se avisredaktørene hos PFU eller i rettssalen, gang på gang, fordi de har tråkket over helt rimelige grenser for anstendighet, hva en avis bør publisere og hvordan aviser bør vinkle saker.

Nevnte jeg ikke vær Se&Hør i avisformat? Folk er drittlei kjendiser og annet tøv. Vi får nok av det på nett. I hvert fall gidder ikke jeg å betale 11 kroner for å finne ut hva Britney rører med eller hvem Mia har vært til sengs med.

Her er mine tidligere tanker om problemene med Dagbladets journalistkultur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s