Nasty Piece of Conservative Machinery

Republikanerne våkner fra festen og begynner å spørre seg hvor smart det var å velge Sarah Palin som «running mate». Særlig er man opptatt av at hun skal være landets øverstkommanderende i krig dersom noe skjer med McCain (hvilket det jo sjelden gjør med menn som har rundet 72).

Yes, Obama is inexperienced in foreign policy. But at least he has thought seriously about it. Do you really believe that Sarah Palin understands the distinctions between Shia and Sunni, has an opinion about the future of Pakistan, has a view of how to exploit rifts within Tehran’s leadership, knows about the tricky task of securing loose nuclear weapons? Does anyone even know if she has ever expressed a view on these matters?

Sarah barracuda er tidligere skjønnhetsdronning, et stolt medlem av NRA (våpenlobbyen), inbitt abortmotstander, syns det er noe tull at isbjørnene er utryddingstruet (her er hun mer konservativ enn Bush-administrasjonen), og overlater et fire måneder gammelt barn med Downs syndrom til dagmamma for å drive valgkamp i tiden frem til 4. november.

Jeg lurer på om McCain nettopp har levert seieren til Obama. Ikke fordi hun fremstår som noe spesielt annerledes enn Republikanere flest, men fordi hun i enda større grad representerer det McCain hele veien har kritisert Obama for å være: Ung og Uerfaren. Det blir dermed svært lett å anklage McCain for å sette taktiske valgkamp-hensyn fremfor USAs behov for en solid politisk ledelse.

7 kommentarer om “Nasty Piece of Conservative Machinery

 1. Som personlig konservativ vil jeg påklage denne analysen, som er preget av en ikke ubetydelig progressiv legning.

  Å overlate 4 måneder gamle unger til nannies, er ikke akkurat uvanlig blant amerikanske karrierekvinner. Jeg ser ikke det konservative i det, derimot ser jeg det progressive og feministiske i handlingen (orntli konservative hadde selvsagt vært hjemme med avkommet . Ei heller satt toddlern i barnehage som vi gjør her til lands).

  Hvor konservativt det er å synes synd på isbjørnene, når antallet deres stiger, vet jeg ikke. Med konservativ kommer av å konservere, som i bevare, bare så det er sagt.

  Forøvrig er Bush ikke konservativ, hvis noen skulle tro det. Han er texaner.

  Så later det til å være en himmelvid forskjell mellom Palins og Obamas produksjon: for mens Obama har gjort mye for Barak Hussein, har gjort Palin gjort mye for Alaska. Blant annet tatt et oppgjør med en massiv korrupsjonskultur. Og de digger henne der hjemme for det.

  Med andre ord, skjønnhetsdronningen har ikke bare executive experience, hun har executive success.

  Om det er nok til å styre verden, er slettes ikke sikkert. Men kan en Obama så kan vel en Palin, eller?

 2. ok, kanskje jeg skulle ha skrevet «nasty piece of republican machinery», ikke minst for å unngå billige potensmann-poenger rundt den _egentlige_ meningen av ordet «konservativ», og hvorvidt konservativisme betyr at man er opptatt av å bevare naturen (hvilket det så avgjort ikke gjør).

  mest av alt minner Palin om Elaine fra Seinfeldt …

 3. Elaine har krøller, og virker langt mer ufarlig…

  Men dette er jo egentlig et genialt trekk fra McCain gjengen, sett inn en ung, vakker, tøff dame, som har vist at hun kan takle kompliserte utfordringer (korrupsjonen hjemme).

  Kanskje kan hun være med på å bringe litt nytenkning inn i USAs politikk? Riste litt i gubbeveldet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s